Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pariziene cu crema de vanilie

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Pariziene cu crema de vanilie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pariziene cu crema de vanilie

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

1 ora 15 minute

Preparare

1 ora 25 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Am tot auzit de niste "cornuri" din aluat de cozonac, ce mie mi-au facut cu ochiul... Am zis ca-i musai sa le incerc. Pariziene se numesc - oare de ce se numesc asa? - si sunt umplute cu creme dulci sau sarate. Se pot modela la dimensiuni mai mici sau mai mari, in functie de preferinte. Cum noua cel mai mult ne place crema de vanilie, cu asa ceva le-am umplut.

Pariziene cu crema de vanilie

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

1 ora 15 minute

Preparare

1 ora 25 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Am tot auzit de niste "cornuri" din aluat de cozonac, ce mie mi-au facut cu ochiul... Am zis ca-i musai sa le incerc. Pariziene se numesc - oare de ce se numesc asa? - si sunt umplute cu creme dulci sau sarate. Se pot modela la dimensiuni mai mici sau mai mari, in functie de preferinte. Cum noua cel mai mult ne place crema de vanilie, cu asa ceva le-am umplut.

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg faina
  • 3 buc oua
  • 3 buc galbenus de ou
  • 1.25 l lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 420 gr zahar
  • 1 buc lamai
  • 175 gr unt
  • 16 gr zahar vanilat
  • 3 linguri amidon alimentar
  • varf de cutit sare
  • 1faina
    1 kg
  • 2oua
    3 buc
  • 3galbenus de ou
    3 buc
  • 4lapte
    1.25 l
  • 5drojdie proaspata
    50 gr
  • 6zahar
    420 gr
  • 7lamai
    1 buc
  • 8unt
    175 gr
  • 9zahar vanilat
    16 gr
  • 10amidon alimentar
    3 linguri
  • 11sare
    varf de cutit

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Feliator aluat "Gentle", 17,6 cm - Westmark
26 leiÎn stoc
Cutit pentru aluat, inox - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Presa pentru aluat - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Separator galbenus - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Separator oua - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Separator oua 3 in 1 - OXO
21 leiÎn stoc
Storcator citrice, 450 ml - Kitchen Craft
29 leiÎn stoc
Storcator citrice, inox - Westmark
50 leiÎn stoc
Storcator citrice 15 cm, plastic - Westmark
15 leiÎn stoc
Storcator citrice 14 cm, inox - Westmark
125 leiÎn stoc
Tel 22,9 cm inox - OXO

Tel 22,9 cm inox - OXO

35 lei În stoc

35 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 20cm - Westmark
36 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 09:31
Pufosenii :)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 05:56
Ce frumos sunt răsucite
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.