Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Toba de porc facuta in casa

(*)(*)(*)(*)(*) (9)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Toba de porc facuta in casa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Toba de porc facuta in casa

(*)(*)(*)(*)(*) (9)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Bucatele traditionale umplu mesele romanilor in perioada sarbatorilor de iarna, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cat mai imbelsugat, trebuie sa avem pe masa si renumita toba de casa.

Toba de porc facuta in casa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 9 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Bucatele traditionale umplu mesele romanilor in perioada sarbatorilor de iarna, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cat mai imbelsugat, trebuie sa avem pe masa si renumita toba de casa.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 0.5 buc cap de porc
  • 1 buc inima de porc
  • 500 gr carne de porc
  • 250 gr soric
  • 2 buc usturoi
  • dupa gust boia
  • dupa gust sare
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 buc burta de porc
  • 5 l apa
  • 1cap de porc
    0.5 buc
  • 2inima de porc
    1 buc
  • 3carne de porc
    500 gr
  • 4soric
    250 gr
  • 5usturoi
    2 buc
  • 6boia
    dupa gust
  • 7sare
    dupa gust
  • 8piper boabe
    1 lingura
  • 9piper macinat
    1 lingurita
  • 10burta de porc
    1 buc
  • 11apa
    5 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.

    Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.

  • Pasul 2
    terminat

    Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.

    Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.

  • Pasul 3
    terminat

    Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.

    Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.

  • Pasul 4
    terminat

    Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.

    Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.

    Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.

  • Pasul 6
    terminat

    A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.

    A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.

Nota

Toba se serveste rece, pe platourile cu aperitive. Cel mai bine merge alaturi de mustar sau hrean razuit. Mancati cu pofta si sa va fie de bine!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.

    Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.

  • Pasul 2
    terminat

    Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.

    Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.

  • Pasul 3
    terminat

    Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.

    Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.

  • Pasul 4
    terminat

    Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.

    Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.

    Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.

  • Pasul 6
    terminat

    A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.

    A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.

Nota

Toba se serveste rece, pe platourile cu aperitive. Cel mai bine merge alaturi de mustar sau hrean razuit. Mancati cu pofta si sa va fie de bine!

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/2e1ef0e9-746d-4283-9033-50f6b326dfb7.JPG
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Cooking Art
Legend Chef gatesc.co

Recenzii (9)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
9 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (9)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cooking Art
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 22, 04:36
Prima data cand am facut toba. A iesit super!!!  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 09:10
Tare buna!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Cu Cireșel la joacă
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 04:24
Vine Crăciunul, yeeey 🙈😍
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 08:29
Preferata mea
Mi-ai facut pofta si acum scot ultima bucata de la congelator!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 10:54
Gustoasa
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
PanaCris
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 08:32
Cea mai buna!
Preparata acasa, e cea mai buna! :)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
RalucaM
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 04:59
Yummy yum!Toba pentru mine reprezinta un "must" de sarbatori.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 03:40
O minunăție
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 03:40
o frunusete de toba
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.