502 retete postate
502 retete postate
Pregatire
1 ora 30 minute
Preparare
3 ore
Favorita de
2 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
1 ora 30 minute
Preparare
3 ore
Favorita de
2 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.
Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.
Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.
Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.
Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.
Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.
Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.
Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.
Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.
Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.
A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.
A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.
Toba se serveste rece, pe platourile cu aperitive. Cel mai bine merge alaturi de mustar sau hrean razuit. Mancati cu pofta si sa va fie de bine!
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.
Pentru toba de porc, avem nevoie de stomacul porcului, pe care il curatam de membrana interioara. Cel mai usor il curatam cu sare grunjoasa. Il spalam, apoi il lasam o ora in apa cu otet si ceapa, pentru neutralizarea mirosului.
Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.
Parlim bine capul de porc, il curatam si il portionam, jumatate il folosim la toba si jumatate la caltabos. Asezam apoi pe foc toate componentele, intr-o oala mare. Lasam sa dea in clocot, luam spuma si apoi punem sarea si piperul boabe. Lasam la fiert in jur de 2 ore.
Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.
Dupa ce toata carnea a fiert, o taiem in bucatele mici, care se amesteca cu sare, piper macinat, boia si putina zeama in care au fiert (care are deja gelatina in ea, de la sorici). Adaugam si usturoiul macinat sau dat prin presa. Amestecam sa se omogenizeze.
Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.
Capatul mai tare al stomacului se taie, o bucata cam de 3-4 cm, si se arunca. Prin acest orificiu vom umple toba. Punem amestecul in stomacul curatat, apoi coasem. Introducem toba intr-un saculet de tifon, cu care o vom scufunda in apa in care au fiert capul si organele. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute, avand grija ca saculetul sa nu ajunga la baza oalei.
Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.
Dupa acest timp, scoatem toba, o punem pe o tava, o intepam cu un ac mai gros, cam in 10 locuri si asezam deasupra un suport de lemn, peste care punem greutati. Lasam sa se raceasca asa, pana a doua zi.
A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.
A doua zi, legam toba cu sfoara si o lasam la zvantat 24 de ore, inainte de a o da la fum 2-3 zile, cate 3 ore pe zi.
Toba se serveste rece, pe platourile cu aperitive. Cel mai bine merge alaturi de mustar sau hrean razuit. Mancati cu pofta si sa va fie de bine!
Imagini de la bucatari
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!