Ciorba de burta este un tip de mancare traditionala romaneasca, cu foarte multe variante de retete raspandite in toata tara. In secolul al XVII-lea si al XVIII-lea bucurestenii au pregatit o mancare denumita „pacea", facuta din picioare de oaie sau vitel, dreasa cu ou si otet, similara ciorbei de burta. Ciorba de burta s-a autohtonizat in Romania. S-a spus: „Pentru ca a fost preluata sub stapanire otomana... acra i-a fost si ei soarta”. La propriu, caci otetul a fost un adaos romanesc in ciorba asta, la fel si zarzavaturile. Jurnalistul si scriitorul Radu Anton Roman a scris: „Acest fel de mancare pare ca se face pentru birjari beti, dar are cel mai sofisticat si pretentios mod de pregatire in toata bucataria romaneasca. Este acru si dulce, cald si catifelat, gras, dar delicat, eclectic si simplu in acelasi moment.”
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!