Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ardei umpluti la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Home cook rockstar

167 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Ardei umpluti la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ardei umpluti la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Home cook rockstar

167 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Deliciosi si sinceri, ardeii umpluti sunt acel tip de mancare pe care toata lumea il iubeste.

Ardei umpluti la cuptor

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Romaneasca
Home cook rockstar
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

Deliciosi si sinceri, ardeii umpluti sunt acel tip de mancare pe care toata lumea il iubeste.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr fleica de porc
  • 3 buc ceapa
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 500 gr bulion
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 8 buc ardei gras
  • 250 ml apa
  • 400 gr pulpa de porc
  • 0.5 cana orez
  • 3 buc morcovi
  • 1 lingurita ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1fleica de porc
    200 gr
  • 2ceapa
    3 buc
  • 3cimbru uscat
    1 lingurita
  • 4bulion
    500 gr
  • 5sare
    1 lingurita
  • 6piper
    1 lingurita
  • 7ardei gras
    8 buc
  • 8apa
    250 ml
  • 9pulpa de porc
    400 gr
  • 10orez
    0.5 cana
  • 11morcovi
    3 buc
  • 12ulei
    1 lingurita
  • 13zahar
    2 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se curata morcovii si ceapa. Se spala si se taie cuburi suficient de mari pentru a putea fi date prin masina de tocat. Se maruntesc si apoi se calesc intr-o lingurita de ulei. Procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 8 minute.

    Se curata morcovii si ceapa. Se spala si se taie cuburi suficient de mari pentru a putea fi date prin masina de tocat. Se maruntesc si apoi se calesc intr-o lingurita de ulei. Procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 8 minute.

  • Pasul 2
    terminat

    Cand legumele sunt gata, se iau de pe foc si se adauga orezul crud. Se incorporeaza si se lasa deoparte.

    Cand legumele sunt gata, se iau de pe foc si se adauga orezul crud. Se incorporeaza si se lasa deoparte.

  • Pasul 3
    terminat

    Carnea (atat pulpa, cat si fleica) se da prin masina, iar cand e gata se amesteca bine cu legumele. Se adauga cimbrul, sarea si piper si se lasa 5-10 minute sa isi traga gustul.

    Carnea (atat pulpa, cat si fleica) se da prin masina, iar cand e gata se amesteca bine cu legumele. Se adauga cimbrul, sarea si piper si se lasa 5-10 minute sa isi traga gustul.

  • Pasul 4
    terminat

    Se taie capacul ardeilor si se curata de seminte. Se pune compozitia in ardei si se asaza intr-o oala de lut sau de fonta (trebuie sa fie un material gros).

    Se taie capacul ardeilor si se curata de seminte. Se pune compozitia in ardei si se asaza intr-o oala de lut sau de fonta (trebuie sa fie un material gros).

  • Pasul 5
    terminat

    Bulionul se amesteca cu un pahar de apa si zaharul. Amestecati bine bine si gustati. Daca sosul este in continuare foarte acid, mai adaugati o lingura de zahar. Depinde foarte tare de bulionul folosit.

    Bulionul se amesteca cu un pahar de apa si zaharul. Amestecati bine bine si gustati. Daca sosul este in continuare foarte acid, mai adaugati o lingura de zahar. Depinde foarte tare de bulionul folosit.

  • Pasul 6
    terminat

    Se acopera si se baga in copturul preincalzit la 220°C pentru o ora/ o ora si jumatate. Dupa acest timp micsorati caldura la 180°C si bagati vasul inapoi, dar fara capac. Dupa inca o ora/ o ora si jumatate, verficati cantitatea de lichid ramasa. Bulionul ar trebui sa aiba o consistenta mai tare.

    Se acopera si se baga in copturul preincalzit la 220°C pentru o ora/ o ora si jumatate. Dupa acest timp micsorati caldura la 180°C si bagati vasul inapoi, dar fara capac. Dupa inca o ora/ o ora si jumatate, verficati cantitatea de lichid ramasa. Bulionul ar trebui sa aiba o consistenta mai tare.

  • Pasul 7
    terminat

    Eu ultimele 10 minute trec cuptorul pe ventilatie si ridic temperatura inapoi la 220°C. Imi place sa se formeaze o crusta caramelizata. Dar acest pas este optional.

    Eu ultimele 10 minute trec cuptorul pe ventilatie si ridic temperatura inapoi la 220°C. Imi place sa se formeaze o crusta caramelizata. Dar acest pas este optional.

Nota

Daca va place mancarea picanta, in sosul de bulion puteti adauga si 1-2 ardei iuti. Acesti ardei umpluti merg de minune cu smantana.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se curata morcovii si ceapa. Se spala si se taie cuburi suficient de mari pentru a putea fi date prin masina de tocat. Se maruntesc si apoi se calesc intr-o lingurita de ulei. Procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 8 minute.

    Se curata morcovii si ceapa. Se spala si se taie cuburi suficient de mari pentru a putea fi date prin masina de tocat. Se maruntesc si apoi se calesc intr-o lingurita de ulei. Procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 8 minute.

  • Pasul 2
    terminat

    Cand legumele sunt gata, se iau de pe foc si se adauga orezul crud. Se incorporeaza si se lasa deoparte.

    Cand legumele sunt gata, se iau de pe foc si se adauga orezul crud. Se incorporeaza si se lasa deoparte.

  • Pasul 3
    terminat

    Carnea (atat pulpa, cat si fleica) se da prin masina, iar cand e gata se amesteca bine cu legumele. Se adauga cimbrul, sarea si piper si se lasa 5-10 minute sa isi traga gustul.

    Carnea (atat pulpa, cat si fleica) se da prin masina, iar cand e gata se amesteca bine cu legumele. Se adauga cimbrul, sarea si piper si se lasa 5-10 minute sa isi traga gustul.

  • Pasul 4
    terminat

    Se taie capacul ardeilor si se curata de seminte. Se pune compozitia in ardei si se asaza intr-o oala de lut sau de fonta (trebuie sa fie un material gros).

    Se taie capacul ardeilor si se curata de seminte. Se pune compozitia in ardei si se asaza intr-o oala de lut sau de fonta (trebuie sa fie un material gros).

  • Pasul 5
    terminat

    Bulionul se amesteca cu un pahar de apa si zaharul. Amestecati bine bine si gustati. Daca sosul este in continuare foarte acid, mai adaugati o lingura de zahar. Depinde foarte tare de bulionul folosit.

    Bulionul se amesteca cu un pahar de apa si zaharul. Amestecati bine bine si gustati. Daca sosul este in continuare foarte acid, mai adaugati o lingura de zahar. Depinde foarte tare de bulionul folosit.

  • Pasul 6
    terminat

    Se acopera si se baga in copturul preincalzit la 220°C pentru o ora/ o ora si jumatate. Dupa acest timp micsorati caldura la 180°C si bagati vasul inapoi, dar fara capac. Dupa inca o ora/ o ora si jumatate, verficati cantitatea de lichid ramasa. Bulionul ar trebui sa aiba o consistenta mai tare.

    Se acopera si se baga in copturul preincalzit la 220°C pentru o ora/ o ora si jumatate. Dupa acest timp micsorati caldura la 180°C si bagati vasul inapoi, dar fara capac. Dupa inca o ora/ o ora si jumatate, verficati cantitatea de lichid ramasa. Bulionul ar trebui sa aiba o consistenta mai tare.

  • Pasul 7
    terminat

    Eu ultimele 10 minute trec cuptorul pe ventilatie si ridic temperatura inapoi la 220°C. Imi place sa se formeaze o crusta caramelizata. Dar acest pas este optional.

    Eu ultimele 10 minute trec cuptorul pe ventilatie si ridic temperatura inapoi la 220°C. Imi place sa se formeaze o crusta caramelizata. Dar acest pas este optional.

Nota

Daca va place mancarea picanta, in sosul de bulion puteti adauga si 1-2 ardei iuti. Acesti ardei umpluti merg de minune cu smantana.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.