Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Miel la ceaun cu sos de vin alb

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Miel la ceaun cu sos de vin alb
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Miel la ceaun cu sos de vin alb

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Mancarea facuta la stana, pe pajistile alpine e cea mai buna, cea mai gustoasa. Oricat ar fi de buna mancarea din restaurantele de lux, nu se compara cu cea facuta afara in aer liber. Nu musai ca gust, dar ca atmosfera... Ganditi-va numai la flora care e pe munte, care face ca aerul sa aiba un miros foarte placut, cand stai spre seara langa foc; aerul e curat, e tare si e romanesc! O desfatare reala a papilelor gustative, un rasfat culinar, o savoare deosebita, aceasta este mielul la ceaun! Este mult mai fraged si mai gustos, decat carnea preparata in vase obisnuite sau la cuptor. Nu poti pretinde ca ai descoperit cu adevarat mielul, pana nu te-ai bucurat de un miel la ceaun, pregatit la stana.

Miel la ceaun cu sos de vin alb

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Mancarea facuta la stana, pe pajistile alpine e cea mai buna, cea mai gustoasa. Oricat ar fi de buna mancarea din restaurantele de lux, nu se compara cu cea facuta afara in aer liber. Nu musai ca gust, dar ca atmosfera... Ganditi-va numai la flora care e pe munte, care face ca aerul sa aiba un miros foarte placut, cand stai spre seara langa foc; aerul e curat, e tare si e romanesc! O desfatare reala a papilelor gustative, un rasfat culinar, o savoare deosebita, aceasta este mielul la ceaun! Este mult mai fraged si mai gustos, decat carnea preparata in vase obisnuite sau la cuptor. Nu poti pretinde ca ai descoperit cu adevarat mielul, pana nu te-ai bucurat de un miel la ceaun, pregatit la stana.

Ingrediente

Portii:
  • 2 buc miel
  • 3 buc ceapa
  • 3 buc morcovi
  • 3 buc ardei gras
  • 2 buc ardei gras
  • 1 buc telina
  • 3 catei usturoi
  • 400 gr zarzavat
  • 1 l ulei
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 l vin alb
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 1miel
    2 buc
  • 2ceapa
    3 buc
  • 3morcovi
    3 buc
  • 4ardei gras
    3 buc
  • 5ardei gras
    2 buc
  • 6telina
    1 buc
  • 7usturoi
    3 catei
  • 8zarzavat
    400 gr
  • 9ulei
    1 l
  • 10patrunjel
    3 legaturi
  • 11vin alb
    2 l
  • 12sare
    dupa gust
  • 13piper macinat
    dupa gust
  • 14boia dulce
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cratita aluminiu, 32cm/8,2L - AMT Gastroguss
440 leiÎn stoc
Set cutite 6 piese, suport rotativ - Zokura
395 leiÎn stoc
Set cutite 6 piese, suport magnetic - Zokura
298 leiÎn stoc
Decojitor zinc, 17 cm - Zokura
24 leiÎn stoc
Oala Cocotte fonta, 30cm/8,35L, Black - Staub
1870 leiÎn stoc
Oala Cocotte fonta, 28cm/6,7L, Dark Blue - Staub
1570 leiÎn stoc
Oala Cocotte, fonta, 28cm/6,7L, "La Mer" - Staub
1570 leiÎn stoc
Rasnita de condimente - Westmark
40 leiÎn stoc
Set 3 ustensile din lemn - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Food by Ramo
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 21, 12:50
Un deliciu!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Jana Munteanu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 21, 09:49
Mmmmmm....
Trebuie să fie o bunătate. Sidy ești meșterul bucătar priceput....
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.