Humus este o specialitate orientala, din naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si chimion. Humusul contine putine ingrediente si este simplu de facut. Dar, asa cum se spune, nimic nu e mai complicat decat simplitatea. De accea, fiecare ingredient si etapa sunt foarte importante. Un humus reusit trebuie sa fie cremos si aerat. Pentru textura cremoasa, boabele de naut, chiar si cele din conserva, trebuie bine fierte in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu creste alcalinitatea apei si grabeste procesul de gatire. Aditia de apa rece din etapele de preparare fortifica moleculele de grasime din pasta de susan si vor putea astfel retine mai bine aerul captat in timpul mixarii, obtinand textura pufoasa si aerata, asemanatoare unui mousse. Pe langa textura este important si gustul humusului. Usturoiul crud este puternic si poate estompa celelate arome. Inainte de a adauga celelate ingrediente din reteta, usturoiul maruntit se lasa pentru cateva minute in suc de lamaie. In mediu acid usturoiul isi pierde din intensitate si vom ramane doar cu o aroma subtila si placuta. Mazarea verde adauga un plus de culoare si prospetime preparatului. Nu ne mai ramane decat sa procesam, cu cat procesam mai mult, cu atat humusul va fi mai fin!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!