Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pita bread - Lipie cu buzunar

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2224 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pita bread - Lipie cu buzunar
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pita bread - Lipie cu buzunar

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2224 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

35 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Pita, o paine rotunda, plata, din faina de grau, cu interiorul gol/buzunar, este un aliment de baza in bucataria mediteraneana si a Orientului Mijlociu. In trecut, pita era facuta dintr-un aluat din faina si apa, lasat afara pentru a capta drojdiile naturale prezente in aer. Sporii de drojdie ajutand aluatul sa creasca. Pita era apoi coapta pe vatra bine incinsa. Pita moderna se prepara cu drojdie de bere pentru a ajuta painea sa dospeasca mai repede si poate fi coapta si in cuptor standard de interior, la temperatura ridicata. Drojdia si temperatura ridicata a cuptorului permit aluatului plat sa se umfle si sa se coaca in cateva minute. Temperatura transforma apa in vapori fierbinti care expandeaza aluatul si creeaza un gol in interiorul lui, obtinand astfel painici pufoase cu buzunarul interior caracteristic. Pita este versatila, poate fi umpluta cu carne si legume sau falafel si servita ca un sandvis. Pita este de asemenea folosita ca si " tacam" pentru a servi preparatele clasice cum ar fi hummus , baba ghanoush, etc. Pita se mai poate consuma si rulata, gen shaorma.

Pita bread - Lipie cu buzunar

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

35 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Pita, o paine rotunda, plata, din faina de grau, cu interiorul gol/buzunar, este un aliment de baza in bucataria mediteraneana si a Orientului Mijlociu. In trecut, pita era facuta dintr-un aluat din faina si apa, lasat afara pentru a capta drojdiile naturale prezente in aer. Sporii de drojdie ajutand aluatul sa creasca. Pita era apoi coapta pe vatra bine incinsa. Pita moderna se prepara cu drojdie de bere pentru a ajuta painea sa dospeasca mai repede si poate fi coapta si in cuptor standard de interior, la temperatura ridicata. Drojdia si temperatura ridicata a cuptorului permit aluatului plat sa se umfle si sa se coaca in cateva minute. Temperatura transforma apa in vapori fierbinti care expandeaza aluatul si creeaza un gol in interiorul lui, obtinand astfel painici pufoase cu buzunarul interior caracteristic. Pita este versatila, poate fi umpluta cu carne si legume sau falafel si servita ca un sandvis. Pita este de asemenea folosita ca si " tacam" pentru a servi preparatele clasice cum ar fi hummus , baba ghanoush, etc. Pita se mai poate consuma si rulata, gen shaorma.

Ingrediente

Portii:
  • 260 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie instant
  • 170 ml apa
  • 1faina
    260 gr
  • 2sare
    1 lingurita
  • 3zahar
    1 lingurita
  • 4drojdie instant
    1 lingurita
  • 5apa
    170 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.