Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Mochi cu mango

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Mochi cu mango
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Mochi cu mango

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

8 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Mochi este un desert traditional japonez in care ingredientul de baza este orezul glutinos. Mochi are o textura moale, gumoasa si usor lipicioasa, Este perfect pentru a fi umplut cu pasta de fasole rosie indulcita (pasta anko), fructe, inghetata, frisca etc. In aceasta reteta aluatul de mochi este preparat din faina de orez glutinos, amidon, zahar, lapte si unt iar umplutura consta din frisca batuta si bucati de mango proaspat.

Mochi cu mango

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

8 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Mochi este un desert traditional japonez in care ingredientul de baza este orezul glutinos. Mochi are o textura moale, gumoasa si usor lipicioasa, Este perfect pentru a fi umplut cu pasta de fasole rosie indulcita (pasta anko), fructe, inghetata, frisca etc. In aceasta reteta aluatul de mochi este preparat din faina de orez glutinos, amidon, zahar, lapte si unt iar umplutura consta din frisca batuta si bucati de mango proaspat.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 140 gr faina de orez glutinos
  • 30 gr amidon alimentar
  • 40 gr zahar
  • 3 picaturi colorant alimentar
  • 190 ml lapte
  • 15 gr unt
  • 1faina de orez glutinos
    140 gr
  • 2amidon alimentar
    30 gr
  • 3zahar
    40 gr
  • 4colorant alimentar
    3 picaturi
  • 5lapte
    190 ml
  • 6unt
    15 gr
Umplutura
  • 1 buc mango
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 gr zahar pudra
  • 1mango
    1 buc
  • 2frisca lichida
    300 ml
  • 3zahar pudra
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.

    Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.

  • Pasul 2
    terminat

    Turnam laptele rece.

    Turnam laptele rece.

  • Pasul 3
    terminat

    Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.

    Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.

  • Pasul 4
    terminat

    Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.

    Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.

  • Pasul 5
    terminat

    Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.

    Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.

  • Pasul 6
    terminat

    Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.

    Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.

  • Pasul 7
    terminat

    Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.

    Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.

  • Pasul 8
    terminat

    Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,

    Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,

  • Pasul 9
    terminat

    Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.

    Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.

  • Pasul 10
    terminat

    Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.

    Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.

  • Pasul 11
    terminat

    La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.

    La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.

  • Pasul 12
    terminat

    Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!

    Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!

  • Pasul 13
    terminat

    Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.

    Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.

  • Pasul 14
    terminat

    O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.

    O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.

  • Pasul 15
    terminat

    Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

    Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

  • Pasul 16
    terminat

    Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.

    Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.

  • Pasul 17
    terminat

    Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.

    Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.

  • Pasul 18
    terminat

    Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.

    Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.

  • Pasul 19
    terminat

    Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.

    Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.

  • Pasul 20
    terminat

    Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.

    Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.

  • Pasul 21
    terminat

    Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.

    Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.

  • Pasul 22
    terminat

    Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.

    Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.

  • Pasul 23
    terminat

    Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.

    Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.

    Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.

  • Pasul 2
    terminat

    Turnam laptele rece.

    Turnam laptele rece.

  • Pasul 3
    terminat

    Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.

    Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.

  • Pasul 4
    terminat

    Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.

    Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.

  • Pasul 5
    terminat

    Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.

    Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.

  • Pasul 6
    terminat

    Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.

    Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.

  • Pasul 7
    terminat

    Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.

    Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.

  • Pasul 8
    terminat

    Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,

    Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,

  • Pasul 9
    terminat

    Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.

    Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.

  • Pasul 10
    terminat

    Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.

    Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.

  • Pasul 11
    terminat

    La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.

    La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.

  • Pasul 12
    terminat

    Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!

    Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!

  • Pasul 13
    terminat

    Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.

    Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.

  • Pasul 14
    terminat

    O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.

    O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.

  • Pasul 15
    terminat

    Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

    Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

  • Pasul 16
    terminat

    Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.

    Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.

  • Pasul 17
    terminat

    Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.

    Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.

  • Pasul 18
    terminat

    Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.

    Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.

  • Pasul 19
    terminat

    Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.

    Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.

  • Pasul 20
    terminat

    Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.

    Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.

  • Pasul 21
    terminat

    Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.

    Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.

  • Pasul 22
    terminat

    Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.

    Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.

  • Pasul 23
    terminat

    Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.

    Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cuptor electric cu microunde, 20L, 800W - Tristar
845 leiÎn stoc
Bol cu capac, sticla, 4L - Glasslock
129 leiÎn stoc
Spatula silicon, 28,5 cm - Westmark
44 leiÎn stoc
Spatula cauciuc, 27,4 cm, "Natur Pur" - Westmark
35 leiÎn stoc
Spatula ultra-flexibila, plastic, 28 cm - Kitchen Craft
29 leiÎn stoc
Spatula plastic, 28 cm, Alb - Kitchen Craft
26 leiÎn stoc
Tigaie saute, inox, 24 cm/2,8L, "Apollo" - Demeyere
845 leiÎn stoc
Tigaie aluminiu, 24 cm - Kitchen Craft
172 leiÎn stoc
Tigaie aluminiu, 24cm, inaltime 5 cm - AMT Gastroguss
270 leiÎn stoc
Tigaie adanca, aluminiu, 24cm, inaltime 7 cm - AMT Gastroguss
280 leiÎn stoc
Tigaie aluminiu, 20 cm, inaltime 4 cm, inductie - AMT Gastroguss
330 leiÎn stoc
Feliator mango, inox - Westmark
52 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 125, Onyx Black - KitchenAid
3190 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 175, Majestic Yellow - KitchenAid
3490 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 175, Cast Iron Black - KitchenAid
3490 leiÎn stoc
Punga pentru ornat, 40 cm - de Buyer
36 leiÎn stoc
Punga pentru ornat - Kitchen Craft
138 leiÎn stoc
Punga pentru ornat, 34 cm - de Buyer
29 leiÎn stoc
Punga pentru ornat, 50 cm - de Buyer
44 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.