2297 retete postate
2297 retete postate
Pregatire
30 minute
Preparare
8 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
30 minute
Preparare
8 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareIntr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.
Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.
Turnam laptele rece.
Turnam laptele rece.
Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.
Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.
Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.
Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.
Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.
Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.
Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.
Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.
Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.
Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.
Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,
Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,
Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.
Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.
Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.
Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.
La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.
La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.
Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!
Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!
Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.
Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.
O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.
O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.
Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.
Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.
Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.
Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.
Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.
Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.
Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.
Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.
Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.
Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.
Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.
Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.
Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.
Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.
Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.
Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.
Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.
Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.
Intr-un bol punem 110 gr faina de orez glutinos, amidon si zahar. Amestecam pana cand toate ingredientele uscate sunt uniform distribuite.
Turnam laptele rece.
Turnam laptele rece.
Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.
Adaugam si colorantul alimentar galben. Culoarea se va intensifica dupa gatire.
Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.
Amestecam 2-3 minute, pana cand laptele a fost incorporat si obtinem o compozitie fluida si omogena.
Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.
Asezam o strecuratoare deasupra unui vas de sticla sau ceramica, potrivit pentru cuptorul cu microunde sau pentru gatit la abur. Stecuram compozitia de la pasul 4.
Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.
Acoperim vasul cu folie alimentara. Perforam folia cu varful unui cutit sa permitem aburului sa iasa in timpul gatirii.
Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.
Gatim amestecul din faina de orez si lapte la microunde, la puterea maxima, timp de 3.30 minute sau la abur timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului obtinem o pasta solida, asemanatoare unui aluat.
Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,
Intre timp, punem faina de orez glutinos ramasa intr-o tigaie. O gatim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana se coloreaza usor. O transferam intr-un bol si o lasam deoparte,
Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.
Punem pasta obtinuta in bolul mixerului. Atentie pasta este fierbinte! Adaugam untul.
Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.
Atasam carligul. Framantam timp de 5-6 minute, pana cand untul a fost incorporat.
La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.
La final obtinem un aluat fin, omogen si foarte elastic.
Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!
Cu mainile usor infainate cu faina de orez de la pasul 8, impartim aluatul in 6 bucati egale. Aluatul este foarte lipicios!
Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.
Luam pe rand cate o bucata de aluat si o trecem prin faina pregatita la pasul 8.
O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.
O intindem intr-un disc cu diametrul de aproximativ 10 cm.
Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.
Procedam la fel cu aluatul ramas. Acoperim discurile cu o folie de plastic si le lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.
Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.
Curatam mango cu decojitorul de legume. Il taiem in felii si apoi in cubulete.
Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.
Intr-un bol batem frisca rece cu zahar pudra, pana isi dubleaza volumul. Tranferam frisca in punga de ornare.
Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.
Luam pe rand cate un disc de aluat si il asezam de preferinta intr-o forma semisferica cu diametrul de 8 cm.
Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.
Punem frisca, cuburile de mango si din nou frisca.
Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.
Ridicam marginile in jurul umpluturii si le sigilam.
Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.
Scoatem mochi din forma si il rotim usor intre palme sa ii dam forma sferica.
Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.
Mochi se pot pudra cu zahar sau decora dupa preferinta.
Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.
Se servesc imediat sau se pot lasa la frigider pentru cateva ore.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!