Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Porc lipicios in sos dulce-acrisor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Porc lipicios in sos dulce-acrisor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Porc lipicios in sos dulce-acrisor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Medie

Bucati de spata de porc, fragede si crocate cu legume, ananas si sos dulce-acrisor. Carnea este mai intai marinata cu sos de soia, ghimbir, usturoi, ceapa si bicarbonat de sodiu. Sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si ceapa dau aroma iar bicarbonatul de sodiu este ingredientul secret care fragezeste carnea. Bucatile marinate de carne sunt acoperite in 2 etape cu amidon, fiecare etapa avand rolul ei. Carnea este apoi prajita de 2 ori in baie ulei pentru a obtine accea crusta rumena si crocanta, foarte apreciata. Legumele gatite prin metoda stir-fry sunt invelite impreuna cu ananasul si bucatile crocante de carne intr-un sos lipicios, dulce-acrisor din zahar, otet de mere, sos de soia, sos Worcestershire, sos de stridii, ketchup si suc de ananas. Un preparat in stil asiatic extrem de delicios.

Porc lipicios in sos dulce-acrisor

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Bucati de spata de porc, fragede si crocate cu legume, ananas si sos dulce-acrisor. Carnea este mai intai marinata cu sos de soia, ghimbir, usturoi, ceapa si bicarbonat de sodiu. Sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si ceapa dau aroma iar bicarbonatul de sodiu este ingredientul secret care fragezeste carnea. Bucatile marinate de carne sunt acoperite in 2 etape cu amidon, fiecare etapa avand rolul ei. Carnea este apoi prajita de 2 ori in baie ulei pentru a obtine accea crusta rumena si crocanta, foarte apreciata. Legumele gatite prin metoda stir-fry sunt invelite impreuna cu ananasul si bucatile crocante de carne intr-un sos lipicios, dulce-acrisor din zahar, otet de mere, sos de soia, sos Worcestershire, sos de stridii, ketchup si suc de ananas. Un preparat in stil asiatic extrem de delicios.

Ingrediente

Portii:
Marinare Carne
  • 400 gr spata de porc
  • 30 ml sos de soia
  • 10 gr ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • 60 gr ceapa
  • 2 gr bicarbonat de sodiu
  • 5 gr amidon alimentar
  • 1spata de porc
    400 gr
  • 2sos de soia
    30 ml
  • 3ghimbir
    10 gr
  • 4usturoi
    2 catei
  • 5ceapa
    60 gr
  • 6bicarbonat de sodiu
    2 gr
  • 7amidon alimentar
    5 gr
Prajire Carne
  • 110 gr amidon alimentar
  • 600 ml ulei
  • 1amidon alimentar
    110 gr
  • 2ulei
    600 ml
Legume Stry-Fry
  • 1 lingura ulei
  • 1 buc ceapa
  • 25 gr ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc ardei iute
  • 1ulei
    1 lingura
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3ghimbir
    25 gr
  • 4usturoi
    2 catei
  • 5ardei gras
    1 buc
  • 6ardei iute
    1 buc
Sos Lipcips Dulce Acrisor
  • 60 gr zahar
  • 80 ml otet de mere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 45 ml ketchup
  • 70 ml suc de ananas din compot
  • 8 gr amidon alimentar
  • 125 ml apa
  • 150 gr ananas din compot
  • 1zahar
    60 gr
  • 2otet de mere
    80 ml
  • 3sos de soia
    1 lingura
  • 4sos Worcestershire
    1 lingurita
  • 5sos de stridii
    1 lingurita
  • 6ketchup
    45 ml
  • 7suc de ananas din compot
    70 ml
  • 8amidon alimentar
    8 gr
  • 9apa
    125 ml
  • 10ananas din compot
    150 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Razatoare fructe si legume, inox - Westmark
45 leiÎn stoc
Razatoare multifunctionala, inox - Microplane
265 leiÎn stoc
Set betisoare chinezesti, 5 piese - Zwilling
180 leiÎn stoc
Spumiera friteuza, inox, 43,5 cm - de Buyer
174 leiÎn stoc
Cutit Chutoh, 16 cm, 7000D - Miyabi
1100 leiÎn stoc
Satar, 16cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
690 leiÎn stoc
Set 2 caserole, sticla, 1L/2L, Roz - Glasslock
135 leiÎn stoc
Friteuza cu aer cald, 5,2 L, 1800 W - Zokura
525 leiÎn stoc
Lingura orez, silicon, 22 cm - Staub
95 leiÎn stoc
Recipient depozitare 1500 ml, inox - Zokura
34 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.