Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sauerbraten

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sauerbraten
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sauerbraten

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sauerbraten considerata mancarea traditionala a Germaniei este o friptura din carne de vita. Carnea se marineaza in otet de vin rosu si condimente (ghimbir, boabe de piper, ienupar, cuisoare si dafin) intre 24 si 48 de ore. Carnea marinata este rumenita in putin ulei si apoi gatita lent impreuna cu ceapa, morcovi si telina. Din amestecul de legume se face un sos la care se adauga biscuiti cu ghimbir (gingersnap) care echilibreaza aciditatea, dau textura si aroma specifica sosului. In mod traditional sauerbraten se serveste cu rotkhol (varza rosie calita a carei reteta se gaseste la https://gatesc.ro/recipes/33806/rotkohl-varza-rosie-in-stil-german. Un preparat complet care merita incercat.

Sauerbraten

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Sauerbraten considerata mancarea traditionala a Germaniei este o friptura din carne de vita. Carnea se marineaza in otet de vin rosu si condimente (ghimbir, boabe de piper, ienupar, cuisoare si dafin) intre 24 si 48 de ore. Carnea marinata este rumenita in putin ulei si apoi gatita lent impreuna cu ceapa, morcovi si telina. Din amestecul de legume se face un sos la care se adauga biscuiti cu ghimbir (gingersnap) care echilibreaza aciditatea, dau textura si aroma specifica sosului. In mod traditional sauerbraten se serveste cu rotkhol (varza rosie calita a carei reteta se gaseste la https://gatesc.ro/recipes/33806/rotkohl-varza-rosie-in-stil-german. Un preparat complet care merita incercat.

Ingrediente

Portii:
Friptura de carne
  • 1 kg rasol de vita
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc lamai
  • 2 buc foi de dafin
  • 8 buc piper boabe
  • 8 buc ienupar boabe
  • 6 buc cuisoare
  • 150 ml otet de vin rosu
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 0.5 lingurita ghimbir pudra
  • 0.5 lingura ulei
  • 1rasol de vita
    1 kg
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3lamai
    1 buc
  • 4foi de dafin
    2 buc
  • 5piper boabe
    8 buc
  • 6ienupar boabe
    8 buc
  • 7cuisoare
    6 buc
  • 8otet de vin rosu
    150 ml
  • 9apa
    150 ml
  • 10zahar
    1 lingura
  • 11sare
    1 lingura
  • 12ghimbir pudra
    0.5 lingurita
  • 13ulei
    0.5 lingura
SOs
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc tulpina de telina
  • dupa gust sare
  • 65 gr biscuiti
  • 80 ml apa
  • 1ceapa
    1 buc
  • 2morcovi
    2 buc
  • 3tulpina de telina
    1 buc
  • 4sare
    dupa gust
  • 5biscuiti
    65 gr
  • 6apa
    80 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.