(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (1)
Am auzit de nenumarate ori ca toate drumurile duc la Roma. Bine, bine, dar cred ca trebuie sa stim ca in acest drum spre Roma “este obligatoriu” sa trecem prin Toscana, deoarece Toscana reprezinta tot ceea ce Italia are mai frumos si mai bun. Supele italiene sunt cu fidea, cu taitei, cu galuste, de peste sau cu legume, in functie de zona Italiei in care ne aflam. Stracciatella, care trebuie sa recunoasteti ca va duce cu gandul la ciocolata, e de fapt o supa de pui sau vita, la care se adauga oua batute si cascaval ras, ingrosata uneori cu gris. Nu trebuie sa uitam de deliciile gastronomice ce fac regiunea toscana celebra in intreaga lume. Vinurile sale rosii (Chianti Classico, Brunello di Montalcino), branzeturile Pecorino precum si mezelurile traditionale locale (din carne de mistret) fac din bucataria toscana una simpla, insa foarte apreciata si gustoasa. Supa aceasta este plina de arome, minunata, numai buna de servit...
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!